Regenpakken voor kinderen

Deze regenpakken voor kids kun je voor veel meer dingen gebruiken dan alleen in de regen. Spelende kinderen houden van water. Maar omdat spelende kinderen het niet graag koud hebben, kun je ze lekker inpakken in een comfortabel regenpak. Ook zit natte kleding niet lekker en daarom houdt een kind al snel op met spelen als het oncomfortabel zit. Daarom trek je je kind een regenbroekje met zelen makkelijk aan. De regenbroek past over alle gewone kleding en kan ook binnenshuis gedragen worden. Met de gespen kan de regenbroek makkelijk aan en ook weer makkelijk uit. Grotere kinderen trekken de broek ook gemakkelijk zelfstandig aan en uit.

Klik op een van de regenpakken voor meer informatie. Mis je nog iets? Laat het me weten!

Bewaren

Bewaren

Een regenpak is niet alleen voor in de regen

Ook met beter weer of zelfs in de winter kun je het regenpak gebruiken. Zelf gebruik ik het regenbroekje vaak los, en als we er echt op uit gaan trek ik ook het jasje erbij aan. Voor de allerkleinsten kun je het zelfs in de zandbak gebruiken, of binnenshuis om lekker met water en zeep te kliederen. Maar ook voor oudere kinderen is de broek erg geschikt, denk bijvoorbeeld aan trampoline springen als het heeft geregend, of schommelen en spelen in de speeltuin. Kinderen rennen vaak naar een schommel toe en schommelen op hun buik. Zelfs als je kind alleen de broek draagt blijft hij/zij nog lekker droog!

Hier volgen een aantal ideetjes voor jou en je kleintje, veel spetterplezier!

 

Regenbroek binnenshuis

Ga je koken? Zet je kleintje dan (in een veilige stoel) bij de wasbak en laat hem lekker spelen met water. Wees niet bang voor een beetje gespetter! Of zet een teiltje met wat speeltjes op een grote handdoek en laat je kleine lekker kliederen.
Ook kun je bubbels blazen (een paar druppeltjes handzeep in het water doen wonderen). En je kindje blijft lekker droog dankzij de mooie regenbroek met zelen.

 

Regenbroek op het strand of in de zandbak

Houd je kindje van lekker kruipen door het zand? En zit het zand daarna oooooveral? Trek gauw even de regenbroek met zelen aan en laat m lekker kliederen met zand. Ook in een overdekte zandbak erg handig (want niet te warm) en je kleintje houd het ook veel langer vol.

 

Kruipen met een regenbroek

De regenbroek met zelen over de schouders is een uitkomst voor nog kruipende kinderen. Een ‘gewone’ regenbroek met elastiek bij de heupen zakt makkelijk af en gaat steeds uit door het kruipen. Ook kruipt een kind er allemaal rotzooi bij in, waardoor hij alsnog vies en nat wordt en eerder stopt met spelen (want oncomfortabel). In het voorjaar is op een mooie dag alleen een broekje en een warme trui al genoeg om lekker buiten te spelen. De regenbroek dekt de borst goed af waardoor kinderen ook met vallen of trampolinespringen beschermd zijn tegen natte kleding.

Voor meer idee├źn volg mij op twitter of pinterest!

regenpakken aan en binnen spelen met water - mijn zoontje Ruben speelt
regenbroek aan en binnen spelen met water
regenbroek aan en binnen spelen met water - mijn zoontje Ruben speelt lekker